Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Tervezett 2021. évi beruházások Hévízen


A fürdőváros erre az évre jelentős beruházásokat tervez, amelyek - a polgármester nyilatkozata szerint - a jövőt és az újranyitás sikerét szolgálják.
A projektek közül a közlekedési pályázatban foglaltak kivitelezése már meg is kezdődött. Ez a rész a Vörösmarty utca fejlesztését szintúgy magába foglalja, többek között kerékpársáv és vízelvezető rendszer is épül, új zöldfelülettel. Erre a közlekedési pályázatra összességében bruttó 700 millió forintot nyert a város.

Turisztikai központ látványterve (Forrás: Hévízi Önkormányzat)


A jelenlegi buszpályaudvaron is megkezdődött már a munka, és ha ott végeznek a kivitelezők, akkor indulhat a gyógyhelyfejlesztési program, amire egymilliárd forint áll rendelkezésre.

A régi buszpályaudvar teljes átalakításával megújul és kibővül a belváros: rendezvénytérrel, új Tourinform- irodával, kerékpáros központtal, ivócsarnokkal, gyermekmegőrzővel, pihenőhelyekkel és zöldfelületekkel.
Az új pályaudvar a tavasz végéig, a gyógyhelyfejlesztés jövő decemberre készülhet el. 
Hévízi piac látványterve (Forrás: Hévízi Önkormányzat)


Megkezdődött továbbá a piac modernizációja, a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek.
A több mint 270 millió forintos kormányzati támogatásból modern, a mai igényeknek megfelelő vásártér jön létre, új épületekkel, vásárcsarnokkal, belső utakkal.
 A Schulhof sétány 700 millió forintos projekt keretén belül fog megszépülni. A Festetics sétány folytatásaként megújuló közterület új világítást kap, és számos új attrakciót kínál majd a látogatóknak.

Az új sport- és rendezvénycsarnok büdzséje 700 millió forint (állami beruházás), az építés a következő évre tervezett. Ugyancsak 2021-ben valósulhat meg a „Kultúrbarangolás Hévízen” nevű, 128 milliós vallásturisztikai pályázat, amelynek egyik leghangsúlyosabb eleme, az Egregyre tervezett kálvária.
 

Forrás: www.zaol.hu (2021.02.03.)
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2024 Copyright by
Moksaphoto